6 Şubat 2012 Pazartesi

Hosting nedir ?

   Bir çok internet kullanıcısı için hosting çok bilinen bir değimdir . Baştan belirtmek isterim ki bu makale söz konusu internet kullanıcılarına hitap etmemektedir.
   Çeşitli kodlama dilleri(asp, asp.net, php, html, vb) kullanılarak hazırlanan internet siteleri, kullandığımız bilgisayarlardan erişilebilir duruma gelmeleri için 24 saat açık ve yüksek bant genişliğine sahip veri merkezlerinde bulunan sunuculara (bilgisayarlara ) gereksinim duyarlar. Bu durumu ofisinizde bir dosyanızı paylaşmak istediğinizde söz konusu dosyanızı belirli bir klasöre yerleştirip paylaşım izni vermenize benzetebilirsiniz.
   Hazırladığınız veya bir firmaya hazırlattığınız internet sitenizin dosyalarını 24 saat yüksek bant genişliği ile bağlı bilgisayarlar aracılığı ile tüm dünya'nın beğenisine sunabilirsiniz. Tabiki tek siteniz için 24 saat bilgisayar çalıştırmanız evinize veya iş yerinize metro ethernet gibi internet bağlantıları sağlamanız oldukça masraflı olacaktır . İş bu gibi durumlarda hosting firmaları devreye girmektedir.
   Hosting firmaları, veri merkezlerinden kiraladıkları geniş bant internet hatlarına sahip oldukları sunucuları koyarlar . Ve bu sunucular üzerinden sitelerin ihtiyaçlarına göre alanlar ayırırlar .İşte bu alanlara host bu iş modeline ise hosting denir . Sitenizin yayınlanması konusunda en ekonomik çözüm hosting ile sağlanmaktadır. Hosting firmalarından alan ad tescil hizmetide satın alabilirsiniz.

Görüşmek üzere...